Дипломатически автомобил катастрофира пред болница „Токуда“ (снимки)

Дипломатически автомобил катастрофира пред болница „Токуда“. Това предава dariknews.bg. Колата се е ударила точно пред главния вход на лечебното заведение в София. Причината най-вероятно е влошаването на времето и дъждът, който вали от сутринта в столицата.

Автомобилът, причинилвременното затруднение в движението до болницата, е джип Хонда. Щетите по колата са огънати праг и врата на предната дясна врата и спукана задна дясна гума.
По непотвърдена информациястава дума за автомобил на Посолството на САЩ у нас.Автомобилът вероятно се е врязал в разделителните панелина бул. Никола Вапцаров, защото три от тях са съборени и напукани.

По-късно от NOVA обявиха, че шофьорът е отказал проба за алкохол и дрога. Той е с имунитет и не може да бъде принуден. Властите ще уведомят американските дипломати с оглед да преценят дали да се търси административно – наказателна отговорност, обяснили запознати.

По първоначални данни, шофьорът е изгубил контрол над автомобила, вследствие на което е катастрофирал. Няма пострадали при инцидента. Щетите са материални – огънати праг, предната дясна врата и спукана задна дясна гума на автомобила.

Дъждът, който беляза влошаването на времето в София, всъщност би трябвало да не е изненада за никого. Причината е, че от няколко дни метеоролозите предупреждават, че в неделя стартират

неблагоприятни атмосферни условия,

които ще вървят и с понижаване на температурите.

Причината е, че в първия уикенд на ноември над Адриатическо море ще се оформи област с ниско атмосферно налягане. Очакваните валежи обаче ще засегнат предимно държавите от Западните Балкани и Гърция.

Снимки: БГНЕС

- реклама -