Дину, Флореа, Пулев

Богдан Дину поиска нов мач с Пулев в България

Промоутърите на румънския боксьор Богдан Дину искат да организират втори мач с Кубрат Пулев. Този път обаче сблъсъкът трябва да е в България, съобщава румънското издание prosport.ro.

Кобрата победи своя съперник с нокаут в седмия рунд в двубоя им в Коста Меса на 23 март. Дину обаче обжалва изхода от срещата заради непозволени удари в тила от страна на Пулев. Спортната комисия на Калифорния ще разгледа случая тази вечер. Комисията трябва да вземе своето решение до 48 дни, но от екипа на Дину са уверени в положителния изход.

„Пулев нанесе твърде много удари след гонга. Не само в последния рунд, но и преди това. Реферът на ринга бе колеблив и не взе нужните решения. Дори имаше запис, за съжаление вече изтрит, в който Пулев казва на съдията по време на едно прекъсване, че не трябва да забравя шоуто“, коментира президентът на промоутърската компания Кинг Промоушън Шорин Флореа.

Надеждите на Дину

Фактът, че жалбата на Дину бе приета за разглеждане от Спортната комисия на Калифорния, дава надежди на румънеца и неговия щаб. „Обикновено подобни жалби не се приемат за разглеждане, освен ако нямат шанс да бъдат одобрени. Нашите американски адвокати са подготвили добре основано дело. На изслушването ще бъдем представени от промоутъра Грег Коен“, споделят от екипа му.

Съперник и за Тервел Пулев

Промоутърската компания на румънеца иска да организира втори мач между двамата в България, в който да участва и братът на Кубрат – Тервел. „Ще го победя в неговия дом. Нямам търпение за отмъщението и да докажа, че той не е по-добър от мен“, каза Дину.

„За брата на Кубрат сме подготвили Цезар Журатони, който имаше лош период. Но през тази година се завърна по-силен и искаме да се бие за континентална или интерконтинентална титла. Друг вариант е Даниел Буциуц, имаме и други боксьори. Ще бъде една изключителна гала и съм сигурен, че Дину ще победи. Богдан може да победи Пулев навсякъде“, коментира Флореа.

- реклама -