Ким

Династията, която управлява Северна Корея вече 70 години

Една фамилия, в която всеки носи името Ким. Властващи над Северна Корея вече 70 години, те са далечна загадка за западното общество, а за тях знаем само толкова, колкото те ни позволяват. Неотдавна в страната бе издадена заповед, с която се забрани на населението да кръщава децата си с името на лидера, баща му или дядо му. А всички, вече кръстени така, трябва да се преименуват.

Покойните баща и син Ким Ир Сен и Ким Чен Ир оставят след себе си голяма династия.

Великият водач е винаги един – наследникът на властта Ким Чен-ун

North Korea close to test-launch intercontinental ballistic missile, leader Kim Jong-un says

Той е на 33, а може би на 34. Точната му рождена дата е въпрос на спекулации, тъй като вероятно това е свързано с нуждата личността му да бъде обвързана с мистерия заради издигането в култ. Образованието си е получил в дискретната Швейцария, където никой от съучениците му не знаел истинската му самоличност. Ким Чен-ун е запален по баскетбола, дори покани Денис Родман на гости в Северна Корея.87654324567865432

Държавните медии в страната често пускат към света фотографии на своя Велик водач – на повечето той позира усмихнат, прегръщащ дечица, работници, танцьори. В същото време, с хладнокръвие нарежда екзекуцията на генерал, задрямал по време на партиен конгрес или на група танцьори, които му се сторили неморални. Или дори на собствения си чичо. А, може би дори и на собствения си брат…

Ким Чен-нам – незаконният син

North Korean leader's half brother assassinated

Наскоро светът бе шокиран от убийството на полубрата на Ким Чен-ун в Малайзия, който бе отровен с невропаралитичен газ, обявен от ООН за оръжие за масово поразяване. Всички подозират, че зад покушението стои севернокорейският лидер. Нам е най-големия син на Ким Чен Ир, майка му е била танцьорка и семейството не е приело връзката. До навършване на пълнолетие, той е отглеждан затворен в дворци, като закратко е учил в чужбина. Не одобрява обаче живота и режима на управление на своето семейство. Губи благоразположението на баща си, когато е заловен с фалшив паспорт в Япония. Тогава започва да живее извън Северна Корея.

Ким Хан сол – най-пазеният младеж в света

Той е син на убития Ким Чен-нам, като в момента местонахождението му е една от най-солидно пазените тайни в света. Предполага се, че чичо му –  Върховният водач, ще се опита да елиминира и него заради опасения, че може да има претенции към властта. Тийнейджърът често критикува режима в родината на баща си. Говори се, че в момента той е под протекцията на Китай, за да може да бъде лансиран пред корейците, ако се стигне до принудителна смяна на властта.

Ким Йо-жон – любимата малка сестра

Kim Jong-un at frontline unit

29-годишната Ким Йо-жон е принцесата в клана. Тя е най-приближеният член на семейството до лидера Ким Чен-ун. Двамата са учили заедно в колеж в Швейцария. Освен това имат обща майка. Йо-жон управлява медийната политика на режима на брат си, отговаря за публичните му изяви и графика му. Също така движи пропагандната машина по издигането в култ на Великия водач. Смята се, че тепърва ще гради кариера в държавното управление, тъй като се ползва с пълното доверие на брат си.

Ким Сул-сонг – голямата сестра

KIM'S SISTER RUMOURSКим Сул-сонг на 42 г. е първата дъщеря на Ким Чен Ир и доскоро се смяташе, че тя ще наследи управлението, ако нещо се случи с по-малкия й брат. Докато бе жив баща й, Сул-сонг бе негова асистентка, като движеше всичките му публични изяви,  отговаряше и за охраната му. Ерудиран полиглот, за нея се смята, че е била любимка, както на Ким Чен Ир, така и на дядо си. След 2011-а потъва в сянка, като към момента отношенията с брат й не са известни. Според разузнавателни данни тя е вътрешен критик на режима му, доколкото това е възможно в Северна Корея.

Ким Чжон-чул – неосъщественият лидер

North Korean leader's half brother assassinated

35-годишният Ким Чжон-чул бе готвен за наследник на баща си преди изненадващо той да повери тази роля на най-малкия си син. Вероятно заради слабия му интерес към режима на клана Ким. Той се опитва да води сравнително дистанциран живот от фамилията. Знае се, че подобно на баща си, има интерес към западната музика и кино. Няколко пъти е засичан на концерти на Ерик Клептън под чужда самоличност.

Мадам Ким – любимата овдовяла сестра на Ким Чен Ир

098765432

Дъщеря на Ким Ир Сен, сестра на Ким Чен Ир и леля на Ким Чен-ун, 70-годишната Ким Кьон-хи овдовя преди няколко години, след като племенникът й екзекутира нейния съпруг заради държавна измяна. Известна като Мадам Ким, до скоро тя бе изключително властна фигура в партийната машина и държавното управление. В началото на режима на Ким Чен-ун тя се появяваше неизменно до него при всяко държавно дело. Има четиризвезден генералски чин. За нея се знае, че е отгледала незаконния Ким Чен-нам, който бе убит наскоро на летището в Куала Лампур.

Ри Сол-Джу – любимата съпруга на Великия водач

North Korea marks anniversary of ruling party foundation

В момента Ри Сол-Джу е на около 27 г., бивша певица. Твърди се, че е била избрана за първа дама, защото физически напомняла на съпругата на Вечния президент и основател на Северна Корея Ким Ир Сен. Преди брака с Великия водач, тя е пяла в любимия оркестър на покойния баща на съпруга си – Ким Чен Ир. Между 2012 и 2013-а спира да се появява на публични места, защото вероятно е родила. Макар да няма официално потвърждение, говори се, че е дала живот на момиченце – Ким Ю-ае.

- реклама -