Динамо Дрезден
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Динамо Дрезден с още два позитивни теста за коронавирус

Динамо Дрезден обяви още две положителни проби за коронавирус. Тимът от Втора Бундеслига е в карантина от 9 май, когато бяха обявени три положителни теста. Така жълто-черните пропуснаха рестарта на Втора Бундеслига на 16 май. Новината бе обявена на официалния сайт на клуба.

Първите три положителни проби бяха на играчи. Сегашните са на един футболист и на партньора на член на треньорския екип. Двамата заразени е бъдат поставени под карантина. Тимът обаче ще поднови тренировки в събота. Двете положителни проби са от петата серия тестове, проведена в клуба. Те са били взети в сряда.

„Здравната слубжа на Дрезден реагира отговорно и правилно, като прати целия отбор в изолация. Това ни позволи да спрем веригата на инфекцията още в началото“, обясни докторът на Динамо Дрезден Онайс Ал-Сади. Той добави, че тримата играчи с положителни проби сега са дали негативни.

Заради двата пропуснати мача след рестарта на Втора Бундеслига, тимът ще трябва да наваксва. Според новата програма Динамо Дрезден ще играе сряда-събота цял месец, като ще има повече почивни дни само между 33 и 34 кръг.

- реклама -