Лъчезар Димов БФС
Снимка: bfnion.bg

БФС направи Лъчезар Димов шеф на детския футбол

БФС назначи Лъчезар Димов за „Директор развитие на детско-юношески футбол“. Това е повишение за Димов, който досега беше главен методист на юношеските национални отбори на България.

Димов се присъедини към екипа на БФС през лятото на 2022 г. и за по-малко от 2 години в ролята си на главен методист успя да изгради единна методология и философия за развитието на националните отбори, интегрирайки най-модерните европейски практики. Сред ключовите проекти, ръководени от Лъчезар Димов, е „Турнир на талантите“. В надпреварата участват проектонационални селекции до 14 г. от 6 различни области на България. В края на миналата година Димов представи и книгата си „Пътят на таланта“.

“Благодаря на ръководството на Българския футболен съюз за гласуваното доверие. Оттук нататък наред с досегашните ми функции, които съм изпълнявал като главен методист и отговорник за юношеските национални отбори, проектонационали, разпознаване и развиване на таланти, ще отговарям и за цялостното развитие на детско-юношеския футбол”, заяви Лъчезар Димов.

Той има солиден опит като треньор и анализатор в школата на Кьолн, както и в Германския футболен съюз. Димов получава дипломата си в специалността „Спортни науки и треньорска дейност“ в Кьолн. После завършва успешно и курса на УЕФА Академия по Футболен мениджмънт (UEFA CFM).

През 2014 г. започва обучение, а по-късно и работа като анализатор към националните отбори на Германия. Тогава начело на Бундестима беше Йоаким Льов. През 2016 г. стартира и като треньор в детско-юношеската школа на Кьолн.

- реклама -