Валентина Димитрова
Снимка: БФ биатлон

Димитрова завърши 31-a в преследването в Хохфилцен

Валентина Димитрова завърши на 31-o място в преследването на 10 километра за жени от втория кръг за сезона на Световната купа по биатлон в австрийския зимен център Хохфилцен.

Българката повали 18 от 20 мишени и финишира за 33:33.7 минути. Тя остана на 3:49.1 от победителката Елвира Йоберг (Швеция). Димитрова обаче спечели точки в четвърто поредно състезание този сезон.

Йоберг беше най-бърза в преследването със само един пропуск в първата от четирите стрелби. Така тя записа първи успех за сезона и осми в кариерата си.

Лена Хаки-Грос от Швейцария изпревари с финален спринт победителката в спринта Ингрид Тандреволд (Норвегия), за да спечели второто място за първи път в кариерата си. Тя завърши на 11.2 секунди зад Йоберг с една пропусната мишена. Тандреволд е на 13.9 секунди също с една грешка в стрелбата.

В генералното подреждане за Световната купа след пет състезания начело излезе Ингрид Тандреволд с 271 точки. Втора е Лу Жанмоно (Франция) с 251 точки и Лиза Витоци (Италия) с 249. Валентина Димитрова има 54 точки и се нарежда 32-а в класирането.

Световната купа в Хохфилцен завършва в неделя с щафетите за мъже и за жени.

- реклама -