Григор Димитров

Димитров започва на US Open рано в сряда

Григор Димитров ще започне участието си на Откритото първенство на САЩ в нощта на вторник срещу сряда. Това се разбра от публикуваната от организаторите програма за първите два дни.

Турнирът започва в понеделник, а двубоят на Димитров с американеца Томи Пол е насрочен за втория ден. Той ще пети, последен на корт „Луис Армстронг“. Предишният мач в програмата между Мадисън Кийс и Тимеа Бабош е заложен да започне не преди полунощ българско време, което означава, че Димитров и Пол ще излязат на корта около 2:00 часа наше време в сряда.

Именно Пол отстрани първата ракета на България на последния турнир от Големия шлем – Откритото първенство на Австралия. Тогава американецът се наложи в пет сета в двубой от втория кръг. Това е и единствената среща между двамата до момента.

Двете ни участнички в женската схема – Цветана Пиронкова и Виктория Томова, също ще играят във вторник. Все още обаче не е ясно по кое време. Засега организаторите са обявили програмата само за двата най-големи корта – „Артър Аш“ и „Луис Армстронг“. Българките няма да играят на тях.

- реклама -