Григор Димитров

Димитров: Не съм забравил откъде съм тръгнал

„Идвам от много малък град и не съм забравил откъде съм тръгнал“, обяви звездата на българския тенис Григор Димитров пред официалния сайт на Асоциацията на професионалните тенисисти. АТП разказва за дарението, което той направи на хасковска болница. Григор помогна за купуването на респиратори в подготовкa за кризата с коронавируса.

„Цял живот играя за България, все още имам български паспорт. Много ценя хората и всичката подкрепа, която получих през годините. Това не е само начин да се отблагодаря на родината си. Това е нещо, което ме докосва и ме кара да се чувствам жив“, сподели Димитров. В момента българският тенисист е в Калифорния, но поддържа връзка с близките си в Хасково и се интересува от развитието на ситуацията с коронавируса в България. Той смята, че сега повече от всякога е важно светът да се обедини и да си помага.

„Винаги съм следял какво се случва в страната ми. Често забравяме кои са истинските герои в такива ситуации. Това са лекарите, хората, които работят в бензиностанциите и хранителните магазини, хигиенистите в болниците. Трябва да оценяваме техния труд и не мисля, че винаги го правим. Дори и в добрите времена“, допълва Гришо.

Той разкрива, че има още идеи за благотворителна дейност. „Надявам се да имам добрите възможности, точните партньори и правилната структура, за да направя нещата, които винаги съм искал, независимо дали ще е в областта на медицината или образованието. Знам, че има по-важни неща и искам не само да участвам, но и да дам част от себе си“, заяви Димитров.

- реклама -