Очите

Митьо Oчите в критично състояние, застрелян е заради спор за паркомясто

Състоянието на простреляния вчера в Слънчев Бряг Димитър Желязков – Очите е изключително критично, съобщават от МБАЛ-Бургас. В най-тежко състояние са бъбреците на пострадалия, които отказвали да работят.

Тъй като има огромна кръвозагуба, лекарите вече са прелели 50 сака – 25 кръв и 25 плазма. Късно снощи е била докарана допълнително кръв от Стара Загора, очаква се по-късно днес да има и нова доставка. От болницата казаха, че е нужна спешно кръв от група А, положителен резус-фактор.

От тялото на Митьо Очите са извадени 4 от общо 5 куршума. Петият куршум остава в гръдната кухина и изваждането му би било изключително рисковано на този етап.

Млад мъж от Стара Загора, който е работел за собственика на ресторанта „4 you” в Слънчев бряг, ще бъде обвинен за умишлено убийство. Той е човекът, който е прострелял смъртоносно Александър от обкръжението на Димитър Желязков – Очите.

Все още обаче не е ясно дали същият мъж е стрелял и по Очите или за това ще бъде обвинен друг човек.

По-рано МВР съобщи, че битов скандал стои в основата на снощната стрелба в Слънчев бряг, при която загина един от охранителите на Очите, а трима бяха ранени.

„Вчера в следобедните часове е възникнало пререкание за място за паркиране между лице, млад човек, живеещ на съпружески начала с дъщерята на Митьо Очите и собственика на заведението, обясни по Нова телевизия Костов.

Според него това е и причината за стрелбата снощи. Близо 30 лица са участвали в инцидента, текат оперативно-издирвателни дейности на територията на 5 области.

mitio ochite strelba
Мястото на стрелбата в Слънчев бряг

Ресторант „4 You“, където е избухнал конфликтът, е собственост на мъж на име Божо. Божо бил собственик и на други заведения в курорта. Предполага се, че Митьо Очите е дошъл в ресторанта, за да предоговори такса спокойствие„, която се плащала традиционно в района.

 

- реклама -