Димитър Цонев

Димитър Цонев е в реанимация след тежък инсулт

Известният тв водещ Димитър Цонев е в реанимацията на Военна болница, след като е получил масивен инсулт вчера следобед, 14 август.

„Борят се за живота му“,

казва съпругата му Мариана, цитирана от „24 часа“.

Семейството се е прибирало вчера от почивка в Евксиноград, където са били заедно с дъщеря си Деси Цонева и внучето си Янчо. Цонев шофирал и минал 300 км от Варна към София.

Спрели по пътя да хапнат. Тогава той казал, че му е лошо и го боли главата.

„Помислих, че е хипогликемия и му дадох малко захар“, разказва Мариана Цонева. Като тръгнали пак за София, вече тя шофирала, а той полегнал на задната седалка. През цялото време обаче се оплаквал от силно главоболие и болки във врата. Именно тогава съпругата му помислила, че може да е нещо съдово.

Когато стигнали вкъщи, му станало още по-зле, изпотил се и тогава се обадили в болницата. Веднага го приели в реанимацията на Военна болница, където е и в момента. Преди няколко часа са му направили и втори скенер, но още не смеели да оперират, тъй като не бил стабилизиран, разказаха от семейството му.

Напоследък Цонев много спортувал и се грижел за себе си, казаха техни близки. В 9 ч тази сутрин дъщеря му Деси Цонева написа във фейсбук:

„Господ да е с нас“.

Около 13 ч тя отново призова:

„Приятели, молете се за татко… Моля ви!“

„Лекарите казаха, че има шанс да оцелее, но положението е критично”, признава Деси.

„Правим всичко възможно да овладеем ситуацията. Ще е трудно. Дано и Господ помага“. Това споделя началникът на ВМА ген. Николай Петров.

 

 

- реклама -