кадър: БТВ

Димитър Стоянов: Министрите щяха да знаят как се управлява криза, ако бяха участвали в учението на Военна академия през 2018 г.

Ако министрите бяха участвали в учението на Военна академия през 2018 г., те щяха да знаят как и по какъв начин се управлява криза. Това заяви главният секретар на президента Димитър Стоянов в “ Лице в лице“ на  БТВ.

Димитър Стоянов гостува на Цветанка Ризова , за да разясни петте проекта на президентството за модернизация, прозрачно и ефективно управление на България.

Бившият началник на  щаба на Военновъздушните сили и бивш авиационен техник Димитър Стоянов обясни как в плана за възстановяване на България са заложени над 12 млрд., та те би трябвало да се използват за модернизацията на икономиката и за развитие на човешкия ресурс.

По отношение на тези средства и разпределението в предложения план от изпълнителната власт, се виждало, че над 50% от средствата отиват за строителство и саниране. Трябва да се прецени къде да се вложат тези средства, поясни Стоянов.

Това е програма на България, този план за възстановяване и устойчивост не е на Борисов, а на България. Тези 12 млрд. не са на Борисов, това са парите на България, подчерта Стоянов. Това, което предлагат властите са едни намерения без конкретика.

Той добави, че управлението на страната е хаотично, коментирайки коронакризата. Имаше заповеди, които се сменяха по три пъти на ден – с маски, без маски и какво ли не. Премиерът вчера каза, че евентуално на 14 декември ще отворят всички ясли и градини, а на 21-ви ще снемат всички ограничителни мерки. Един час след това излиза здравният министър и казва, ама не сме сигурни дали ще е на 21-ви, защото не сме сигурни за крайните резултати. И това е факт, каза Стоянов.

Източник: БТВ

 

- реклама -