Главчев

Димитър Главчев поема парламента, Цачева излиза в платен отпуск (ВИДЕО)

Зам.-председателят от ГЕРБ Димитър Главчев ще поеме председателството на Народното събрание по време на кампанията за президентските избори. Председателят на парламента Цецка Цачева, която е и кандидат на ГЕРБ за държавен глава, излиза в платен отпуск. Това съобщи самата Цачева в Народното събрание.

Главчев

„С колегата Манушев считаме, че не е коректно по време на предизборната кампания, която стартира на 6 октомври тази година, ефективно да изпълнявам правомощията си на председател на НС, тъй като това поставя в неравностойно положение останалите кандидат-президентски двойки“, обясни Цачева.

Цачева дарява парите си Черкаските баби

Председателят на Народното събрание обяви, че сумата,  която й се полага като действащ председател ще даде като дарение за носиите на Черкаските баби. През пролетта тя бе неволно бе чута да казва от председателското място в пленарната зала на свой колега: „Ела да ме смениш за малко, само за една снимка с нек’ви баби“.

Въпреки, че е в отпуск, Цачева бе категорична, че ако се наложи да влезе в ролята си на депутат при форсмажорни обстоятелства тя ще го направи.

„Ако има ситуация в парламента, която налага отговорно и важно гласуване – всеки един от нас, народните представители, които участваме в тази кампания, сме в правото си по закон, да участваме в това гласуване“, добави тя.

Какво още каза Цецка Цачева вижте във видеото:

- реклама -