Димитър Главчев подаде оставка като председател на Народното събрание

Димитър Главчев подаде оставка като председател на Народното събрание. Целта е да се възстанови нормалната работа в парламента, поясни мотива си Главчев. По-рано той се срещна с премиера.

Главчев ще си помисли дали да остане в парламента, трудно е да стои в едно НС с Нинова и Кутев

„Ние от ГЕРБ демонстрираме различен аршин – когато има проблем реагираме веднага, за разлика от други“, каза Главчев. Той обясни, че оставката му е морален акт и няма да оценява какво е направил, защото смята, че е спазил правилника. „Правя го, за да се възстанови нормалната обстановка в залата и да не се хвърля сянка върху председателството, за което се полагат много усилия“, допълни Главчев.

Слизайки от трибуната седна на първия ред на ГЕРБ до председателя на парламентарната група Цветан Цветанов. Управляващите го изпратиха на крака, но опозицията не стана от местата си.

Борисов след разговор с Главчев: Държавата ни е по-важна от всичко

Поговорихме. Ясно е, че това е добре обмислен план за действие на опозицията, но винаги съм твърдял, че държавата ни е по-важна от всичко и стабилността в нея. Това заяви премиерът Бойко Борисов след среща между него и председателя на НС Димитър Главчев.

Така в пленарна зала не се стигна до гласуване на оставката на Главчев, която беше поискана от опозицията.

БСП събра 88 гласа за оставката на Главчев. Тя беше поискана заради отстраняването на корнелия Нинова и Антон Кутев от зала.

Димитър Главчев е депутат от партия ГЕРБ в 41-то, 42-то, 43-то Народно събрание и 44-то Народно събрание. Заместник-председател на 43-то Народно събрание и председател на настоящето – 44-о НС. Преди да стане политик той е икономист-счетоводител.

- реклама -