снимка нова

Димитър Ганев: 1/3 от привържениците на Петков и Василев са разочаровани гласоподаватели от партията на Слави Трифонов

Новата формация около Петков и Василев набира 9% подкрепа от гласуващите. ГЕРБ си връща първото място със сериозна преднина пред „Има такъв народ“. Това сочат данните на проучване на „Тренд“. Изследването е по поръчка на вестник „24 часа“, посветено на нагласите на българите спрямо основните институции и формации. Проучването е реализирано в периода между 8 и 15 септември 2021 г. чрез интервюта „лице в лице“ с таблет сред 1012 души на възраст 18+.

„Нека уточним, че около 1/3 от привържениците на новия проект на Кирил Петков и Асен Василев са по-скоро разочаровани гласоподаватели от партията на Слави Трифонов. Голямата разлика между ГЕРБ-СДС и ИТН се дължи изцяло на спада на стойностите на партията при Слави Трифонов. При БСП виждаме запазване на стойностите в сравнение с изборите през юли“, коментира политологът Димитър Ганев.

Според него 9-те % за Петков и Василев са стартова точка. „От тук нататък динамика ще има, а в каква посока зависи от действията на Василев и Петков. Доскоро не знаехме дали изобщо ще правят нещо, не знаехме кои са хората в проекта. Тепърва предстои да разберем повече за плановете им“, уточни той.

По думите му кабинет без БСП, ГЕРБ и ДПС не може да има.

Източник: НОВА

- реклама -