Дилма Русеф, сенат изслушване преврат

Дилма Русеф отхвърли всички обвинения, нарече процесът „преврат“

Временно отстранената от длъжност президент на Бразилия Дилма Русеф заяви в защитната си реч пред Сената, че не е извършила престъпление.

Не съм извършила престъпленията, в които съм несправедливо обвинена”, каза 68-годишната Русеф в обръщението си към сенаторите. Тя определи процесът по отстраняването й от длъжност като „преврат” срещу нея.

Ще се боря за своя мандат не от суета, а заради демокрацията и справедливостта”, заяви Русеф. „Не очаквайте от мен да си замълча страхливо”, посочи тя.Дилма Русеф, сенат изслушване преврат

Призив за гласуване против отстраняването

Русеф призова сенаторите да гласуват срещу окончателното й отстраняване, като отхвърли всички обвинения, че е манипулирала държавния бюджет.

Гласувайте против отстраняването, гласувайте за демокрация… Не приемайте преврата”, призова 68-годишната Русеф  в защитната си реч пред Сената.

Русеф обвини противниците си, че дестабилизират политическото и икономическото положение на Бразилия в името на смяна на властта. „Избирането ми за президент беше силен удар срещу консервативния елит в Бразилия”, подчерта Русеф. Дилма Русеф, сенат изслушване преврат

Тя заяви, че представителите на опозицията са направили всичко възможно да дестабилизират правителството и са се ръководили от принципа „колкото по-зле, толкова по-добре”.

- реклама -