Дигитално ще се осиновяват бездомни кучета в София

Дигитално ще се осиновяват бездомни кучета в София. „Екоравновесие“ вече има дигитални услуги на новата си онлайн платформа – https://ecoravnovesie.sofia.bg/.

На нея всеки ще има възможност да подава сигнали за бездомни кучета и всякакви нередности. Новата платформа поддържа регистър на животни за осиновяване и може да се подаде заявка за тяхното осиновяване изцяло дигитално през системата.

Друга важна функционалност е включването на календар на сайта и попълването на заявка за доброволчество от страна на гражданите за разходка на животни в приют.

Глутница кучета ръфат калници и маркучи на леки автомобили в столичния квартал „Мусагеница“, район Студентски, предаде Нова телевизия. Четириногите буквално „разфасоват“ колите, а дупките от зъбите по колите са като от куршуми.

Потърпевши собственици на автомобили разкзавт през Нова телевизия, че кучетата ръфат маркучи, калници и регистрационните номера на колите. Човек, чиято кола е надупчена по кучешки, не  повярвал на очите си, когато видял в щетите по автомобила му.

А автотенекеджии му обяснили, че дупките са от кучешки зъби.

Първо си помислих, че е някакъв вандалски акт. Застрахователите, ми обясниха, че колата е нахапана от кучета. Съседи разказаха, че котки се кррият под паркираните коли и кучетата се опитват да ги хванат и извадят, разказа пред Нова телевизия Ивайло Станчев.

Освен неговата кола, наръфани са още няколко коли и бус. Той е подал сигнал в полицията и е започнало разследване срещу неизвестен извършител.

Очевидно е, че проблемът е многобройните бездомни котки и кучета в „Мусагеница“. От Столичния инспекторат  са зявили, че ще вземат мерки и общинското „Екоравновесие“ да си свърши работата, за да се реши проблемът.

- реклама -