трафиканти

Ди Пресе: Корумпирани български полицаи участват в трафик на мигранти

Корумпирани български полицаи участват в пропускането на нелегални мигранти. Така чрез подкупи подобряват приходите си.

„Балкански маршрут“ не е напълно закрит

Трафикантите на хора промениха маршрутите за нелегални мигранти към Западна Европа. „Балканският маршрут“ не е закрит, а трафикантите се пренасочват към Унгария, Хърватия и Словения, пише още издание.

Доказателство, че бизнесът на трафикантите процъфтява са данните на Федералната криминална полиция. Според нея броят на нелегално влезлите в Австрия с помощта на трафиканти, е почти същия както този от миналата година.

През 2015г. техният брой бе 20975 души.

От федералната полиция не съобщават точните данни за тази година, но от там уточняват, че той не се различава от миналогодишните.

„Снимките от социалните мрежи ясно показват, че тази година много повече хора от Африка потеглят към Европа“. Разказва ръководителят на централната дирекция за борба с трафика на хора във Федералната полиция Гералр Тацгерн.

Австрийските гранични полицаи са констатирали, че трафикантите изоставят мигрантите на произвола на съдбата край австрийската граница.

Граничният контрол по „Балканския маршрут“ има отрицателни последствия

Страни като Македония и България са изправени пред проблемите с корумпираните полицаи, които с подкупите подобряват приходите си, пише още „Ди Пресе“.

В публикацията се твърди, че в отделни държави по различен начин се третират трафикантите, които внасят мигранти, с тези, които изнасят.

Когато става въпрос за защитата на собствената територия балканските държави, включително и Италия, прилагат по-строги мерки и сътрудничат с чуждите служби.

Но, когато мигрантите продължават маршрута си, тогава от полицията твърдят, че те не са използвали услугите на трафиканти и действат на принципа – „отиващият бежанец е добър бежанец“, се казва още в публикацията.

- реклама -