Германската футболна лига
Снимка: twitter.com/dfl_official

Германската футболна лига се отказа от новия инвеститор

Германската футболна лига (ДФЛ) се отказва от плана за привличане на нов инвеститор. По плана новият инвеститор трябваше да налее милиарди евро. До финални дискусии стигнаха две компании – Blackstone и CVC Capital Partners. Blackstone обаче се оттегли миналата седмица.

Футболните фенове не бяха съгласни с плана и протестират от месец насам. Те хвърляха различни предмети по терена по време на мачовете от Първа и Втора Бундеслигата, като това причини дълги прекъсванията на играта. Рекордът беше през миналия уикенд, когато имаше първо полувреме, което продължи 70 минути.

На свое извънредно заседание в сряда Изпълнителният комитет на Германската футболна лига единодушно реши сделката да не бъде финализирана. „С оглед на сегашното развитие, успешното продължаване на процеса вече не изглежда възможно. И то въпреки че има голямо мнозинство в полза на необходимостта от стратегическо партньорство“, каза изпълнителният директор на ДФЛ Ханс-Йоахим Вацке.

ДФЛ планираше да увеличи финансовите си възможности чрез договор за над милиард евро за период от 20 години. Сделката беше одобрена с минимално мнозинството от две трети от 36 клуба от Първа и Втора Бундеслига през декември миналата година.

След това обаче се появиха съмнения за честността на вота. Хановер каза, че е упълномощил Мартин Кинд да гласува „против“, а той е гласувал „за“. Поради тази причина Кьолн поиска ново гласуване преди седмица.

- реклама -