свят

Девет съвета за веганите, пътуващи по целия свят

Макар все повече хора да избират веганството не само като начин на хранене, но и на живот, пътуването по света до някаква степен може да се окаже проблем. Но с малко повече планиране, ще получите ваканцията, за която мечтаете.

Вижте следващите девет съвета, които подбрахме, за да Ви улесним и да направим почивката Ви незабравима:

1. Изтеглете приложения за веган ресторанти на телефона си

Happy Cow и Vanilla Bean са точно такива приложения. С тях може бързо и лесно да проверите най-близките веган и вегетариански ресторанти, както и отзивите за тях. Може да се подсигурите още преди да потвърдите ваканцията си или да го направите на място.

свят

2. Потърсете местни веган общества в социалните мрежи

Във Facebook и Meetup съществуват групи, чиито членове са вегетарианци и вегани от цял свят. Там може да потърсите препоръки за добър ресторант, в който не се сервира месо, както и да си уговорите среща с някои от останалите членове. Какво по-хубаво от това да създавате нови приятелства във всяка страна, която посещавате?

3. Отседнете на място, където има кухня

Разбира се, че ние препоръчваме да се храните навън, за да опознаете навиците на местните. Но ако бюджетът Ви не го позволява потърсете къща/апартамент (в Airbnb ще откриете изобилие от предложения), разполагащи с кухня. Така ще може сами да приготвяте ястията за деня и да спестявате пари.

свят

В този случай ще се „потопите“ в друг тип приключение – обиколка на магазините и пазарите. Съветваме Ви да опитвате неща, които не могат да бъдат открити във Вашата страна.

4. Използвайте Google Translate

Приложението Ви предлага възможността да общувате на различни езици в реално време. Всичко, което трябва да направите, е да запишете изречението си и да зададете езика, на които искате да го преведете.

Но по-хубавото на Google Translate е, че може да превежда съдържание на снимки. Ако не успявате да прочете съставките на дадено ястие, просто задръжте камерата върху текста и на екрана ще се появи превод.

5. Запознайте се с местния диалект предварително

Потърсете ключови веган фрази. Не всеки език има отделна дума за „веган“, затова е важно да знаете как да изразяване хранителните си предпочитания. В този случай от полза ще Ви бъде The Vegan Passport, многоезичен разговорник и пътеводител за веганите, наличен под формата на книга или като приложение за смартфон.

свят

6. Пригответе няколко междинни хапвания

Със сигурност ще откриете много по-вкусни веган предложения, но докато това се случи, подсигурете се с няколко опаковки, с които да „залъжете“ глада. Енергийните барчета, крекерите и фъстъченото масло винаги са добра идея.

7. Отбележете веган ястие по време на полета

Повечето авиолинии предлагат веган или вегетариански ястия на борда и ще се изненадате колко са добри. Отбележете предпочитанията си, но винаги имайте нещо за хапване в ръчния багаж, в случай че компанията допъсне грешка.

свят

8. Променете перспективата си – дръжте се като хранителен журналист

Свържете се с местните, направете собствено проучване и планирайте деня си според заведението, в което сте избрали да се храните. Може да „странствате“ между утоляването на апетита и опитването на непознати досега ястия. По този начин ще получите възможност да изследвате и документирате веган кухнята на всяка страна.

9. Проявете уважение

Важно е да много внимателно да проучите всичко за мястото, което предстои да посетите – от маниерите по време на хранене до статута на животните в региона. Всъщност правата на животните са „гореща“ тема за обсъждане в много части на света, затова проявете търпение и уважение.

Източник: Eat Sip Trip

- реклама -