Chanel

Детството на мадмоазел Коко е вдъхновило най-новата колекция на Chanel – ГАЛЕРИЯ

Коко Шанел била само на 11, когато умира майка й. Баща й, който бил пътуващ търговец я изпраща в комуна в Кортез, където бъдещата дизайнерка, заедно с другите момичета носи черно-бяла униформа и е възпитавана от монахини, които нарича свои лели.

Това до голяма степен изгражда бъдещия стил на нейната модна къща и още с първите тоалети, Chanel започва да облича в монохромната гама най-богатите и стилни жени на своята епоха. Тази естетика остава водеща в модата, която прави Коко Шанел до края на живота й.

сн. БГНЕС

Днес към тези времена, в които е живяла създателката на Chanel се завръща и сегашната дизайнерка на модната къща Вирджини Виар. Тя представи в Париж най-новата си колекция висша мода за сезон пролет/лято 2020. За целта фоайето на музея Гран Пале, където традиционно се провеждат ревютата на френската марка бе превърнато в романтична градина.

Колекцията изобилства от палта, рокли и ризи с якички тип „Клодин“, както и ретро ученически черни обувки, към които са вградени къси бели чорапки. Виар очевидно прави дълбок реверанс към детството на мадмоазел Коко.

„Карл ненавиждаще тези неща“, разказва тя за своя предшественик – модния ас Лагерфелд. „Той винаги казваше, че това е много грозно. Но, аз си казах, че трябва да го направя“, споделя дизайнерката, която очевидно вече започва да излиза напълно от влиянието на Кайзера.

сн. БГНЕС

Миналата година Виржини Виар е била на поклонническа екскурзия, по време на която е посетила ключови места, свързани с живота на Габриел Шанел. Именно те са послужили като вдъхновение на най-новата й колекция, която може да разгледате тук:

сн. БГНЕС
сн. БГНЕС
сн. БГНЕС
сн. БГНЕС
сн. БГНЕС
сн. БГНЕС
сн. БГНЕС
сн. БГНЕС
сн. БГНЕС
сн. БГНЕС
сн. БГНЕС
сн. БГНЕС
сн. БГНЕС
сн. БГНЕС
сн. БГНЕС
сн. БГНЕС
сн. БГНЕС
сн. БГНЕС
сн. БГНЕС

 

- реклама -