Грейс Кели

Децата на принцеса Грейс Кели били по-привързани към бавачката си, отколкото към нея

Покойната монакска принцеса Грейс Кели остава една от най-обаятелните жени в света, почитана заради неподвластния й на времето стил, артистичен талант като звезда и носителка на различни награди.

Тя вдъхнови цяло поколение и до днес е смятана за въплъщение на красота и елегантност.

Но, каква е била Грейс Кели като майка?

Затова разказват две от трите й деца – принцеса Каролина Монакска и владетеля на княжеството принц Албер II в книга, посветена на възкачването му на трона.

От думите им става ясно, че макар майка им да е била нежна и всеотдайна, те били по-силно привързани към своята бавачка Маурин Ууд. „За мен и брат ми тя бе ключова фигура в израстването ни. Когато бяхме малки бяхме далеч по-близки с нея, отколкото с родителите ни“, споделя Каролина.

Когато тя излизала в годишния си отпуск, младите наследници с дни я молели да не ги оставя. Накрая принуждавали Грейс Кели да се обади на Маурин и винаги да я вика обратно по-рано от планираното.

Принцът и принцесата имат и друг мил спомен – когато веднъж баща им принц Рение и Грейс Кели пътували някъде за кралска сватба, бавачката им разрешила да се облекат като родителите си. Каролина сложила красива рокля и тиарата на майка си, а Албер бил облечен с униформа и накичен с медалите на татко си. Готвачите им приготвили празнично меню и така децата и бавачката си направили своя импровизирана сватба.

Въпреки слуховете, че са имали трудно детство и проблеми с общуването с майка си, наследниците на монакската принцеса продължават и до днес нейната благотворителна дейност през фондацията „Грейс Кели“.

- реклама -