Дете почина от хранително натравяне, две от сестрите му са в тежко състояние

Третокласник от генералтошевското село Кардам почина, лекари предполагат, че най-вероятната причина за трагедията е хранително натравяне.

Три от шестте деца на семейство се почувствали зле в неделя – момичета на 7 и на 11 години, и момче на 9 години.

Родителите им повикали „Спешна помощ“. Лекар прегледал децата и им предписал лечение. Най-малкото момиче се повлияло от лекарствата. 9-годишното момче обаче починало в дома си, след като родителите повикали друг спешен лекарски екип. 11-годишното момиче е прието в болницата в Добрич, но след консултация с кардиолог е преместено във Врана със сърдечни проблеми и с опасност за живота.

Вчера 7-годишното момиче отново се е почувствало зле и също е прието във варненската болница.

Извършена е аутопсия на починалото момче от Кардам.

При нея не е установено нещо, което да показва причината за смъртта, съобщи началникът на Отделението по съдебна медицина д-р Димитров. Той допълни, че ще бъдат направени допълнителни микробиологични, токсикологични и хистологични изследвания.

Децата от многодетното семейство ходят на училище, много са начетени, любезни и възпитани, споделиха хора от Кардам. Те разказаха, че семейството било от скоро в селото, преди живеело в Пчеларово. В момента за децата се грижела само майката, помагали й родителите й. Жената се хващала да работи каквото намери, през това лято била в Албена.

- реклама -