изгаряния, дете, Перущица
сн. БГНЕС

Дете е с тежки изгаряния след игра в училищен двор в Перущица

Инцидент с петокласник от Перущица – момчето е със сериозни изгаряния на краката след като е играл в двора на училище, съобщава БНТ.

Инцидентът е станал в сряда сутринта, в необезопасена зона, на която се изхвърля ежедневно жар от котела в сградата.

„Вчера от училището се обаждат на съпруга ми, че синът ни Александър си е изгорил двата крака, в зоната, където се изхвърля жарта. Той, незнаейки за нея, пада и се запалват обувките и чорапите на детето. Има изгаряне 2-3 степен по краката и дясната ръка“, съобщи за БНР майка му Пепи Тотова – Коловска.

Детето е откарано в Клиниката по изгаряния на УМБАЛ „Св. Георги“. Александър е опериран преди час, но предстоят още операции.

Майката е категорична, че това е недопустимо да се случва в двора на училището, където децата играят, и добавя, че това е втори случай в рамките на една учебна година.

Директорът на училището Бойко Иванов обясни, че параджията е изсипал горещата жар на определеното за целта място, без да я обезопаси. „Той е постъпил безотговорно, но е добър работник, затова още вчера заяви, че ще напусне. Тече вътрешна проверка в училището, а след нея всички, които имат отношение – от учители, през служители до директора ще понесем отговорността“, заяви директорът.

- реклама -