Дете на 1 г. оцеля по чудо в жестока катастрофа край Русе (СНИМКИ)

Дете на 1 годинка оцеля по чудо на жестока катастрофа, която стана на пътя Русе-Силистра. Пострадали са леко родителите му, които са откарани за преглед в болницата от екип на „Спешна помощ“.

Инцидентът е станал малко след 10:30 ч на бул.“Тутракан“ в посока Русе, в условията на мокър път. Лек автомобил „Опел Зафира“ излизал от пункта за годишен технически преглед и опитал да се включи в движението по бул. „Тутракан“ с ляв завой. Водачът не съобразил колко далече е идващият от Русе „Форд Ескорт“ и последвал удар.

В резултат от сблъсъка цялата предница на „Опел“-а се е разпиляла на части, но шофьорът се е отървал само с уплаха. В другата кола пътувало младо семейство с дете – момченце на 1 годинка. Детето е било в столче и с колан и не е пострадало. Майката е с оплаквания в областта на крака, а бащата – с болки в кръста и ребрата. Поради високата скорост и удара, колата им е успяла да спре едва след 35 метра, като е отнесла и бетонен стълб.

Вижте разказа на мъжа, притекъл се на помощ на семейството:

От пункта за технически прегледи са оказали първа помощ, като са приютили майката и детето до идването на линейката и полицията.

Причините за инцидента се изясняват.

- реклама -