Кирил Десподов футболист

Футболист №1 Кирил Десподов ще бъде студент в НСА

Кирил Десподов ще бъде студент в Националната спортна академия „Васил Левски“. Футболист №1 на България посети Ректората на НСА, за да подаде кандидатстудентските си документи. Той избра специалността „Футбол“ към факултет „Спорт“. С нея се придобива професионална квалификация за треньор.

„Избрах да уча в Национална спортна академия, защото тук са завършили едни от най-великите спортисти на България. Тук са и едни от най-добрите преподаватели, които могат да дадат най-важните знания и умения“, сподели четирикратният носител на при за Най-добър футболист на България.

Кирил Десподов е капитан на националния отбор на България, а в момента играе в гръцкия шампион ПАОК.

Сред елитните спортисти, които избраха да продължат образованието си в НСА, са Петър Мицин – световен и европейски шампион по плуване за юноши и младежи, първият български световен рекордьор в плуването, спечелил квоти за предстоящите Олимпийски игри в Париж, както и Божидар Саръбоюков – доказан талант в лекоатлетическите скокове, медалист от световно и европейско първенство за юноши и от европейския шампионат в зала за мъже.

- реклама -