Десподов, Боби Михайлов

Десподов е Футболист на годината на България за 2018-а

Крилото на ЦСКА Кирил Десподов стана Футболист на годината на България за 2018-а. Младият играч на получи приза си на церемония в Централния военен клуб в София.

Десподов събра 159 точки в анкетата на спортните журналисти. Той изпревари Георги Петков (Славия, 151 точки) и Тодор Неделев (Ботев Пловдив, 149 точки).

Неделев, Десподов, Петков

Петър Хубчев е треньор на годината

118 журналисти от 48 медии гласуваха в 58-та анкета за Футболист на годината. Те избраха и най-успешния треньор за годината – Петър Хубчев. Селекционерът на националния отбор събра 265 точки. Той изпревари Димитър Димитров (Лудогорец и Иртиш, 144 точки) и Златомир Загорчич (Славия, 98 точки).

Специална награда за Михаил Ангелов от Хасково

За втора поредна година Българската асоциация на спортните журналисти връчи специалната награда „Лъвско сърце – Трифон Иванов“. Тя се присъжда за проявени мъжество и характер, за смелост и доблест, за безкомпромисност и пълно себераздаване в името на любимата игра и на България. Неин притежател стана младият Михаел Ангелов. Той страда от вроденото заболяване артрогрипоза, което води до обездвижване, но въпреки това не се отказва да тренира футбол в Хасково.

Наградите по постове

На церемонията бяха връчени и наградите за най-добрите футболисти по постове в Първа професионална лига за 2018. И тези за най-проспериращ млад играч и най-добър чужденец в българското първенство.

Най-добър вратар: Георги Петков (Славия)
Най-добър защитник: Николай Бодуров (ЦСКА)
Най-добър полузащитник: Тодор Неделев (Ботев Пловдив)
Най-добър нападател: Мартин Камбуров (Берое)
Най-добър чужденец: Клаудиу Кешеру (Лудогорец)
Най-проспериращ млад играч: Валентин Антов (ЦСКА)
Най-добра футболистка: Евдокия Попадинова (за трета поредна година)
Най-красив гол: Иван Петков (Етър) срещу Славия
Награда „Развитие“: Асарел Медет

- реклама -