Десислава Трифонова
Снимка: Кадър бТВ

Десислава Трифонова: Приемам уволнението си като реваншизъм спрямо мен и спрямо правителството, което ме е назначило

„Приемам уволнението си като реваншизъм спрямо мен и спрямо правителството, което ме е назначило. Аз не съм член на никоя партия.“

Това каза Десислава Трифонова – освободена от поста изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции за бТВ.

Бившият зам.-министър Стамен Янев се връща като ръководител агенцията.

Рокадата се оказа изненадваща за досегашното ръководство, което видя в случилото се политически мотиви.

Трифонова обясни, че не може да разбере за какво е освободена.

„Уволнението се случва без предупреждение. В мотивите пише – прекратяване на договора без предизвестие от органа по назначение. Министър Кирил Петков не ме извика и не каза за проблема. Той влезе и каза да се махам“, каза още освободената от поста.

Трифонова е учила за юрист в Софийския университет и твърди, че има голям опит в управлението на големи потоци от финанси.

Тя е назначена на поста от бившият министър на икономиката Лъчезар Борисов. „Имам 10-годишен опит в публичната администрация. Работила съм в различни ведомства и в МС. Била съм Началник на отдел в ДФ „Земеделие“ в Министерство на финансите съм работила“, обясни Десислава Трифонова.

Тя заяви, че няма да търси правата си по съдебен път, но добави, че е имала големи успехи за 5 месеца. „Над милиард и 100 милиона привлечените инвестиции. Нямаме още чуждестранни, но се водеха сериозни преговори с американски компании и една корейска“, обясни тя и допълни, че Българската агенция за инвестиции не се занимава само с чуждестранни инвеститори. „Тя се занимава и с местни инвестиции. В тези сертифицирани проекти за инвестиции са включени и местни бизнеси, и разширяване на чуждестранни компании, които решават да се разширят у нас“, обясни Трифонова.

- реклама -