Десислава Трифонова: Опитват се да фалират „Топлофикация София“, за да я приватизират

Министърът на енергетиката подписва меморандум за „Топлофикация-София“. Това е общинско дружество, което се опитват да фалират, за да бъде приватизирана от същите компании от меморандума. Това коментира за „Офанзива“ Десислава Трифонова от ГЕРБ.

За нея управляващите са излъгали, че са осигурени алтернативни доставчици на газ. „Нося документи, за да покажа офшорките, на които е дадена българската енергетика. От регистъра в Джърси не се разбира чии са, но това е сертификатът, чрез който е подписан меморандума с Джемкорп. Тази компания е собственост на фирма, регистрирана на Кайманите. Казва се, че се изследва възможността за доставка на малки модулни реактори в АЕЦ „Белене“, подчерта Трифонова.

Мнението ѝ е, че видеото от закритото заседание на ДБ е срам за държавата, израз на тоталната деморализация на управляващите само след 7 месеца управление. „То отново потвърждава факта, че КПКОНПИ е готвена като политическа бухалка срещу всеки един опонент. Виждаме и желание за сформиране на правителство, което да действа като бухалка“, посочи депутатът.

По думите ѝ Нинова се притеснява да предложи министър-председател, тъй като не знае дали ще я включи в кабинета. „Борба за власт и постове без програмно решение. „Христо Иванов се опита да накара медиите да изтрият видеото и успя. ДБ обясняват всеки техен провал с опозицията. Правителството не каза, че са сгрешили и не поеха отговорност за решенията си“, посочи тя.

Според нея управляващите са създали хаос с противоконституционното си решение за шеф на КЕВР. „БСП няма право да задържа мандата, тя трябва да го върне на президента. Той може да прецени кога НС да се разпусне и да спаси ситуацията без да се нарушава Конституцията. Радев може да реши да удължи живота на този парламент, за да се избере нов председател на КЕВР. Отново НС трябва да вади властта от калта, след като вкараха страната в енергийна криза при нефункциониращ енергиен регулатор“, заяви Трифонова. И допълни, че назначаването на Рашков начело на КПКОНПИ е срещу правовата държава.

- реклама -