Танева Десислава Танева, земеделци, резолюция

Десислава Танева: Язовирите Ахелой и Порой ще бъдат приоритетни водоизточници за Бургаския регион

„Днес решихме двата язовира Ахелой и Порой да станаха приоритетни водоизточници за Бургаския регион. Тече обичайна работна комуникация с министъра на екологията. Има добър диалог и консенсус.“ Това заяви министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева пред БНТ.

Тя определи критиките на министър Емил Димитров като изпускане на нервите. „Трябва да изключим политическия оттенък и амбиции, за да не вредим. Политическите мандати са временни, в крайна сметка всичко, което ще остане, се дължи на производителността“, подчерта тя.

„Изпращаме една много трудна година. При нас трудността на управлението на сектора се допълни от небивалата суша, което се видя и от добивите. Положителното в тази година е, че много бързо се организирахме, възползвахме се от инструментариума на ЕС. За първи път подкрепихме маслодайната роза, над 30 000 земеделски производители получиха допълнителна подкрепа по антиковид мерките, както и рибарите“, отчете министърът на земеделието.

„Всеки може да е недоволен, аз уверявам, че всичко бе направено от максимално възможното. Всеки си мисли, че в кризата трябва от всичко да се възползва. Да така е, но доказвайки загубите и разходите си“, изтъкна Танева.

„Идеята големите вериги да предлагат регионални продукти е мярка, която донесе своите ползи. Тази политика трябва да продължи. Тече диалог под каква форма. Надявам се да намерим най-доброто решение“, каза министърът на земеделието. Танева даде пример, че подобна политика тече и във Франция.

- реклама -