Десислава Танева, вериги, земеделци, производители

Десислава Танева: Лицемерие и лъжи – така бих описала програмата за сектор „Земеделие“ на „Промяната“

Десислава Танева, Фейсбук коментар:

Лицемерие и лъжи – така бих описала програмата за сектор „Земеделие“ на „Промяната“.
📛Лицемерно е да твърдят как ще издигат сектора в национален приоритет, след като управлението на правителството на Кирил Петков докара земеделието до най – сериозната ликвидна криза от присъединяването ни към ЕС.
❌Лицемерно е да твърдят, че ще инвестират в поливни системи и увеличаване на поливните площи, след като правителството на Кирил Петков извади от Националния план за възстановяване и развитие най-големия проект за възстановяване и рехабилитация на напоителните и отводнителни системи, предложен от ГЕРБ. Напояването е гръбнакът за устойчив и конкурентоспособен сектор, но те решиха да го заменят с лобистки проект за батерии и да ощетят сектора. В същото време страни като Гърция и Румъния вече получиха европейско финансиране по техните проекти за напояване.
‼️Лицемерно е да твърдят, че ще съхранят малките и средни стопанства, защото именно правителството на Кирил Петков принуди над 10% от земеделците да излязат от сектора, като им вдигна минималните осигуровки.
🍅🥒🐮🐥Ще се съглася единствено с твърдението им, че заради недомислени и лобистки политики се увеличи вносът на месо, яйца, мляко и други продукти. За 360 дни в управлението на страната ни Кирил Петков и Асен Василев успяха да намалят в пъти българското производство. Произведената продукция от домати е намаляла с до 20 % спрямо тази от 2020 и 2019 г. Над 20 % е намалението при краставици, над 35 % при пипер. При животните спадът достига 60% при някой птици, кравите намаляват с около 12%, овцете с 8%.
🥚Лъжа и непознаване на сектора, е че България внася 45% от яйцата. Страната ни е нетен износител на яйца. България задоволява потреблението на яйца със собствено производство – 123%. Едни от най-добрите и големи износители на яйца са български производители.
⭕️ За първи път, след 2008 г., България е пред реален риск от загуба на европейски средства за настоящата 2023 г. заради популизма и зрелищния ПР, чрез които беше управлявано земеделието по времето на „Промяната“.
⛔️Продължаваме Промяната доказахте, че не познавате сектора и неговите проблемите, спрете с лозунгите си, защото земеделските стопани видяха на какво сте способни.
- реклама -