Десислава Радева: Не съм била в колата, свързана с пререкания между служители на НСО и МВР

Съпругата на президента Десислава Радева коментира вчерашната ситуация, при която избухна скандал между служител на „Пътна полиция” и служителка на НСО заради движещ се насрещно автомобил по еднопосочен булевард в София.

 

Според различни публикации във въпросния автомобил на НСО е била съпругата на Румен Радев.

Ето коментара на Десислава Радева във Фейсбук:

„Днес в публичното пространство се завъртя клип, показващ пререкания между служители на НСО и МВР. Покрай него отново беше намесено моето име. За да няма съмнения, заявявам, че в този момент изобщо не съм била в този автомобил. Някои медии избързаха с вметки като „бронираната кола на Радева”, „ескорта на Радева”, „пътната полиция не е съставила акт на съпругата на президента”…

Нека е ясно – колата, която ползвам не е бронирана. Ескорт предполага поне две коли, а не една, какъвто е моя случай. И… това ми е много важно, моля ви кажете ми какъв точно акт да се издаде от Пътна полиция на лице, което физически не присъства на мястото, няма правомощия и никога не е управлявало автомобил на НСО. Внушението е ясно – арогантна, неспасяемо нагла и повярвала си колко велика жена съм. Което индиректно дискредитира държавния глава.

В началото на мандата на моя съпруг писах, че се съгласих с присъствието на служители на НСО около мен, защото ме убедиха, че е необходимост, не лукс. Сега, след повече от година и половина съм сигурна, че е така. Не ми се мисли какво би било, ако наистина шофирах собствения си автомобил… Щом с кола на НСО попадам безпричинно вече два пъти в хрониките като злия герой…“, се казва в коментара на Десислава Радева.

Авторът на клипа с колата на НСО: Десислава Радева беше в автомобила

Авторът на видеото Богдан Асенов твърди, че именно Радева е пътувала в автомобил на НСО, който се е движил в насрещното в центъра на София.

Той твърди, че докато течал скандала Радева била в моден магазин.

Явно така да я посъветвали нейните съветници, пиара. Аз със сигурност не лъжа, вярвам на очите си, не на г-жа Радева или на НСО”, коментира Богдан Асенов.

„Когато се караха полицаят и служителката, тя не беше в автомобила, но тя беше в магазина. Видях как слиза от колата и влиза в магазина”, отбеляза той.

НСО започна проверка по случая. bTV съобще, че шофьорът на автомобила на НСО ще бъде санкциониран заради нарушаване на Закона за движение по пътищата.