сн. БГНЕС

Десислава Иванчева иска да става депутат

Бившата кметица на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева ще участва в изборите за народни представители. В надпреварата тя се впуска заедно с „Общество за Нова България“. Това обяви самата тя в страницата си във Фейсбук, уточнявайки, че е имала колебание дали да се концентрира върху защитата си в съда или се посвети на политиката.

„В личен план бях в дилема дали да не се концентрирам върху делото и битката да докажа невинността си, за да си върна свободата. Но в главата ми още кънтят думите на Гешев, че сготвянето и унищожаването на личността Иванчева „е с политически залог“. Това ме кара да продължа да участвам в разплитането на политически възел, защото само ако се завърне демокрацията ще мога да се надявам да получа справедливост“, изтъква мотивите си бившият районен кмет, която бе зрелищно арестувана в центъра на София на 17 юли 2018 г.

Везните на Темида са в ръцете на мафията, с тях мерят кюлчета и пачки, а със свалената й превръзка са закрити очите и ушите на съдиите, изтъква Иванчева.

От днес Иванчева започва да събира подписи за регистрацията й в ЦИК.

На първа инстанция тя беше осъдена на 20 години затвор за поискан, но неприет подкуп. На втора инстанция присъдата й бе намалена на 8 години. Предстои гледане на процеса на трета инстанция, Иванчева все още е под домашен арест.

- реклама -