Иванчева Петрова Дюлгеров домашен арест следствие

Десислава Иванчева иска да излезе от затвора, след присъдата на първа инстанция

Апелативният специализиран наказателен съд ще трябва да реши дали да пусне под домашен арест отстранения кмет на „Младост“ Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова.

Двете бяха осъдени на първа инстанция. Заради опасността да избягат или да извършат ново престъпление прокуратурата поиска, а спецсъдът прие да измени мярката им от „домашен арест“ в „задържане под стража“.

Това решение обжалват двете жени, които бяха закарани в сливенския затвор, впоследствие разделени, а преди няколко дни бяха върнати в София.

В момента Десислава Иванчева се намира в болницата на затвора, а Биляна Петрова е настанена в ареста на „Векилски“. Адвокатът й Радост Ганчева заяви, че Петрова е в тежко физическо и психическо състояние и ще настоява Петрова да бъде преместена в болницата на затвора.

На 15 април Специализираният съд осъди Десислава Иванчева за искан подкуп от Александър Ваклин в съучастие с Биляна Петрова и Петко Дюлгеров. Иванчева получи 20 години затвор, заместничката й Биляна Петрова – 15 години лишаване от свобода, считаният за посредник при предаването на подкупа Петко Дюлгеров получи 12 години лишаване от свобода.

Присъдите им не са окончателни.

- реклама -