Десислава Атанасова за мандата на БСП: Ход да не се състави правителство

Разчитам решението на президента Румен Радев да предостави третия мандат на БСП като ход, като желание да не се състави правителство.

Това заяви в интервю за NOVA шефката на групата на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова. Тя посочи, че ако мандатът е бил даден на ДБ или дори на „Български възход“ е имало шанс за съставяне на кабинет. Но не и с предоставянето му на БСП. Тя припомни, че има решение, взето на конгрес на ГЕРБ, че няма да подкрепи мандат на БСП. Причината – дълбоки идеологически различия.

На въпрос дали има възможност да си променят позицията и да разговарят с БСП, ако социалистите предложат кабинет тип „Габровски“,

Атанасова посочи, че биха разговаряли с всеки,

но не знае откъде идват информациите за подобно развитие и не мисли, че те имат реална основа.

„Разбира се, трябва да се даде шанс на БСП да положат усилия. Достатъчно време беше дадено и досега на всички политически сили. Все пак им желая успех, защото ако имат такъв, това ще е правителството на България“. С тези думи коментира тя възможността социалистите все пак да успеят да излъчат правителство. На въпрос кога мисли, че би бил евентуален предсрочен вот, Атанасова каза, че според календара това ще е краят на март или началото на април.

Шефката на парламентарната група на ГЕРБ коментира и скандала NEXO.

От 1991 г. насам: 9 връчени трети мандати, само два изпълнени

„Това е почти преди 30 години. Първо може би трябва да проверим тази информация. Второ – този въпрос ми изглежда като опорна точка срещу даренията“. Така пък коментира статия на bivol.bg, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е имал обща фирма с бащата на Антони Тренчев през 1997 г. Припомни също, че Борисов от много отдавна е публична личност и като такава декларира цялото си имущество.

Очаквайте подробности!

- реклама -