Десислава Атанасова, Корнелия Нинова, приватизация, съд, ГЕРБ, БСП, цена, вода, лекарства

Десислава Атанасова: В ГЕРБ винаги сме готови за избори

„Партия ГЕРБ винаги е готова за избори и това сме го показвали много пъти“, заяви пред БНР Десислава Атанасова във връзка с датата на предстоящите парламентарни избори, която трябва да определи президентът Румен Радев.

Тя подчерта, че от управляващата партия не се ядосани на държавния глава, но смятат, че в политиката се носи отговорност за взетите решения. „Редно е каквото и да е решение, когато се обосновава, то да се прави публично. Повече от година не е имало Консултативен съвет по национална сигурност. … Нелогично е това, че президентът си променя мнението.“

По думите на Атанасова президентът трябва да запознае обществото с мотивите си, а не „да се крие за пандемичните мерки или евентуални бъдещи рискове“.

В предаването „12+3“ тя подчерта, че от ЦИК са заявили готовност, както и Общественият съвет към нея, по отношение на провеждането на изборите. „Няма някой, който да твърди, че изборната администрация или централната власт да не се справят“.

Десислава Атанасова прогнозира, че дори и до 28 март страната ни да бъде много по-подготвена за избори в условия на пандемия, защото ще има вече голяма група ваксинирани хора. „Виждате вече пореден ден тенденциите на намаляване на заболелите са изключително добри“.

Атанасова подчерта, че в момента има действащ текст в Изборния кодекс, свързан с гласуващите в лечебните заведения, има текстове и за гласуващите в дома си:

„До указа на президента, който трябва да излезе до края на януари, парламентът би инициирал спешна законодателна промяна по отношение на карантинираните граждани. В това увери вчера и председателят на НС“.

Тя определи въвеждането на гласуване по пощата като голяма крачка за промяна в изборното законодателство. „Не е редно в краткото време до изборите, независимо дали ще са през март, или през май… Няма време за обществено обсъждане. Още е далече България от гласуване по пощата, това е мое лично мнение“, заяви депутатката от ГЕРБ.

източник: БНР

- реклама -