Десислава Атанасова: Твърде лицемерно изглежда някой да вее знамето на съдебната реформа, а да не я прави

Твърде лицемерно изглежда някой да вее знамето на съдебната реформа, а да не я прави. То се ползва за политически пиар от „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“.

Това каза пред Би Ти Ви Десислава Атанасова, шефка на депутатите от ГЕРБ.

Тя показа медиен матераил, от който станало ясно, че при промени в правната комисия, внесени от ПП, те не били в залата.

Ставаше дума за заседание на правната комисия от миналата година. „И вчера Кирил Петков, Асен Василев, акад. Николай Денков ги нямаше в пленарната зала“, изтъкна тя.

Аз мисля, че съдебното законодателство умишлено не се придвижва напред само защото тази тема служи за предизборна кампания на ПП и ДБ, каза тя.

И посочи, че ГЕРБ не е на власт от 2 години, а в кабинета „Петков“ промените можели да минат. Добави, че по част от промените Върховният касационен съд казал, че са противоконституционно.

Най-големият проблем на 48-ият парламент не беше какви закони прие или не прие, а че не излъчи кабинет, посочи още Атанасова.

По повод обединението на „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“, Атанасова се пошегува, че БСП традиционно се коалира с доста по-малки партии, но никога не е първа.

В коалиция с БСП и ДПС никога няма да ни видите, посочи още Атанасова. И обясни, че срещата между лидери е нещо нормално в политиката. Така тя отговори на въпрос за това, че Бойко Борисов се срещна с Корнелия Нинова в парламента. Тя посочи, че няма решение за влизане в коалиция с БСП.

Атанасова обясни, че за нея е поемане на отговорност лидерите да са начело на листи. Запитана дали след това Бойко Борисов ще се откаже от депутатското си място, тя обясни, че е било поставяно условие лидерът на ГЕРБ да не участва в законодателната и изпълнителната власт. Той нямал нужда от имунитет. Сам обаче щял да вземе решение дали и на следващите избори да се откаже от мястото си.

От ГЕРБ-СДС имали сериозни критики към вътрешния министър Иван Демерджиев. Те били заради битовата престъпност и миграционният натиск. Имали критики и към културния министър Велислав Минеков. Крум Зарков, който е правосъден министър, пък само демонстрирал активност, но нито един от законопроектите му не минал.

- реклама -