Десислава Атанасова, ГЕРБ, правителство, ПП,
Снимка: БГНЕС

Десислава Атанасова: Трябва политическа воля за спряване в сферата на сигурността и мерките по границата

Построената ограда по границата с Турция се даваше за пример за борба с мигрантския натиск. По време на третото правителство на Бойко Борисов имаше 0% мигрантски натиск.

За мен състоянието на преградното съоръжение се дължи на липсата на поддръжка в последните две години.

Министър Рашков се занимаваше с всичко друго, но не и с проблемите с мигрантите. Днес на разговара с ПП им казах, че в техните 16 точки липсва сигурността.

Покушението срещу граничния полицай е удар срещу държавността. Трябва да гарантираме сигурността на гражданите.

В МВР в последните две години има непрекъснато текучество на кадри и това доведе до днешното убийство.

Това заяви в предаването „Лице в лице“ депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова, която коментира убийството на граничния полицай и днешната среща с „Продължаваме промяната“ (ПП).

„Трябва политическа воля за спряване в сферата на сигурността и мерките по границата. Тази граница е не само на България, но и на Европа, а ние говорим за влизане в Шенген. С такива случаи доверието към България ще намалее. Днес на срещата с ПП се опитахме да поставим темите, които са важни за обществото. Това са сигурността и бюджета. Докато няма правителство, което да носи отговорност, не трябва да има изобщо разговори за бюджет. Това е нашата позиция. Не трябва бюджетът да се превръща в раздаване по сватбарски.

Трябва да водим дебати по политики. Това е причината да разговаряме с ПП.

Има какво да си кажем и можем да тръсим консенсус. Днес показахме, че можем да водим диалог без опорки и заклеймяване.

Стигнахме и до решения, които ще са в полза на обществото.

Говоря за влизането на България в Еврозоната, приемане на законите за Плана за възстановяване, енергийните закони“, разкри тя.

„Миналата седмица ние приехме антикорупциония закон на промяната, докато те отсъстваха. Ние също подкрепяме механизъм за разследване на главния прокурор и увеличение на доходите.

Разбрахме се, че трябва да водим експертни разговори по темите, по които имаме допирни точки. Ние сме готви да водим разговори с всички партии по всички важни теми за обществото, защото точно хората са ни избрали и са ни пратили в парламента.

Ако постигнем базов консенсус по политики, можем да говорим за формиране на мнозинство. 

В момента е дошло време, в което всеки трябва да прояви държавно мислене и мъдрост. Трябва да намерим начин да търсим обединение, а не разединение в името на държавата ни“, завърши Атанасова.

- реклама -