Десислава Атанасова: Третият мандат трябва да бъде върнат веднага

Третият мандат трябва да бъде върнат веднага, заяви в студиото на „Тази сутрин“ председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова.

По време на консултациите с президента е била обсъждана датата 2 октомври за предсрочни избори, но заради събитията от последните дни датата може тя да бъде изместена по-напред, уточни тя.

Относно изтеклия запис от заседание на групата на „Демократична България“ Атанасова коментира:

„Не всичко започва и свършва с ГЕРБ. То се излъчваше онлайн, а колегите от „Възраждане“ са го гледали онлайн и са го пуснали на страницата си. Изведнъж започна в кулоара да се шуми. Ние разбрахме, че ПП имат две крила – парламентарно и Лена Бориславова. Разбрахме, че има много желаещи да са бухалкодържач“.

Председателят на групата на ГЕРБ в парламента сподели, че е чула само част от записа:

„Най-много ме шокира, че всичките им разговори как мислят за България, как мислят за хората, как България е над всичко не кореспондират със записаното“, подчерта тя, допълвайки, че не се обсъждат цените на хляба, олиото или 22-те закона, които трябва да бъдат приети за Плана за възстановяване.

„По какъв начин може ГЕРБ да окаже влияние на друга политическа сила? Само преди година Станислав Трифонов беше символ на промяната. Сега вече те търсят виновник, че не им се случи правителство или не могат да се справят с нито една криза“, посочи тя.

- реклама -