Десислава Атанасова: Срещата с Корнелия Нинова беше проява на лидерство

„Проява на лидерство беше срещата между всички, които седнаха на масата, защото е ясно, че ние имаме своите политически противопоставяния до степен, в която имаше силно напрежение през годините между няколко от политическите партии, които бяха на тази маса. Проява на лидерство е да можеш да говориш за България, да загърбиш своите политически пристрастия или да ги поставиш на второ място“.

Това каза Десислава Атанасова от ГЕРБ пред БТВ по повод лидерската среща, инициирана от председателя на БСП Корнелия Нинова във връзка с опита да се реализира третия мандат за съставяне на редовно правителство в рамките на 48-ото Народно събрание.

На срещата присъства и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който отдавна не беше влизал в парламента. Отсъстваха обаче представители на „Демократична България“, „Продължаваме промяната“ и „Възраждане“.

Атанасова подчерта също, че в последните два месеца партиите в парламента са успели да постигнат съгласие и да осигурят мнозинство за важни за обществото решения.

По думите ѝ ГЕРБ, ДБ, ДПС и „Български възход“ са били ангажирани с решения, свързани с евроатлантическия път на България, за разлика от ПП и „Възраждане“.

Според Атанасова едва ли нейната партия ще се съгласи на участие в коалиция, но би подкрепила едно експертно правителство, които да работи по определени приоритети.

- реклама -