Десислава Атанасова: Приканваме правителството да подкрепи двустранния протокол с РСМ 

Десислава Атанасова: Приканваме правителството да подкрепи двустранния протокол с РСМ.

Свидетели сме на първото подобно решение. 99-ия кабинет падна с вот на недоверие. Това събитие ще остане в историята. Това заяви председателят на ПГ на от ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова в декларация от името на парламентарната група, веднага след като правителството падна след вот на недоверие.

В този момент кабинетът в оставка, както и ПГ на БСП и ПП напуснаха пленарната зала. Десислава Атанасова припомни, че днес от ГЕРБ са дали извънреден брифинг по един изключително важен исторически въпрос.

„Днес ясно изразихме позицията си по позицията на френското председателство във връзка с евроатлантическото бъдеще на Република Северна Македония (РСМ). Разпознаваме го като най-доброто за страната ни. Има нужда от съвсем малки корекции, за да съответства изцяло на българския национален интерес“, подчерта тя.

От ГЕРБ не спестиха критики на кабинета относно позицията за РСМП

„Правителството за шест месеца не намери начин да придвижи този въпрос. С бездействието си Кирил Петков заблуди, че ще реши мак въпрос. Той не само не реши спорните въпроси, а ги задълбочи. Застраши и защитата на българския национален интерес. Той пречеше изцяло на преговорния процес и с двойнствената си външна политика“, обяви Атанасова.

„От ПГ на ГЕРБ-СДС сме готови с проект на решение на преговорната рамка за европейското бъдеще на Република Северна Македония, който вече сме подписали. Каним всички партии, които дължат на евроатлантическата посока на България да подкрепят тази наша инициатива. Настояваме Кирил Петков и правителството да одобрят двустранният протокол незабавно“, каза още Десислава Атанасова.

Още по темата:

- реклама -