Десислава Атанасова, ГЕРБ, правителство, ПП,
Снимка: БГНЕС

Десислава Атанасова: Непрекъснато предлагаме реални и верни решения за държавата

Ролята на опозицията е не само да критикува правителството, ние това обещахме –  да бъдем конструктивна опозиция, но освен това и да предлагаме реалните и верни решения за държавата.

Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова в ефира на БНТ.

„Многократно предлагахме такива решения.

Дори решенията за мораториума за тока, който от днес не съществува, пак беше предложено от нашата парламентарна група.

Декларацията, която имахме желание целият парламент да подкрепи, за санкциите срещу Русия, също не срещна одобрение от някои парламентарни групи“.

Властта почти винаги автоматично отхвърляха нашите решения без кой знае какви аргументи, просто защото са предложения на опозицията, заяви Атанасова.

„А това категорично е грешно.“

Очаквахме промяната, очаквахме парламентаризмът да се завърне и народните представители да осъществяват парламентарен контрол, допълни Атанасова.

 „Ние днес нямахме намерение да честитим лично празника на шегата на премиера, а искахме да поставим много важни теми на дневен ред.

На колко въпроса няма отговор вече седмици наред – за меморандума за 1 милиард кой стои зад него, коя е фирмата, кои са акционерите, откъде идват парите.

Освен това няма отговор на въпросите, свързани с цената на зърното. И много, много други такива – инфлация, ток, газ“.

„В момента гуверньорът на БНБ е човек, който има изключително сериозна биография, има сериозен международен имидж и подкрепа и не виждаме как и двете други кандидатури биха били съпоставими на тази на настоящия  гуверньор на БНБ, обясни Атанасова.

„Вчера стана ясно, че единият от претендентите за това място не е предоставил актуална диплома или акредитация на своята докторска степен.

Твърде несериозно изглежда след приключване на срока за представяне на документите, някой да се сети, че трябва да легализира дипломата си.

Към господин Карамански също има много въпроси по отношение на неговия стаж и опит, за което се надявам, че вчера в комисията е отговорил“.

Никой не печели от потъпкване на правото, демокрацията и Конституцията, никой не печели от репресии, полицейщина и от погазването на правовия ред.

Така отговори Атанасова на въпрос на водещия защо са вдигнали толкова голям шум при арестите на Борисов, Горанов и Арнаудова.

„Шумът беше адекватен на арести, извършени от некомпетентни органи“.

- реклама -