Десислава Атанасова: Когато и да са изборите, ние сме в абсолютна готовност

Датата 11 юли е също толкова удачна, колкото всяка друга дата. Когато и да са изборите, ние сме в абсолютна готовност. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

„След законодателния дефицит, който създаде новото мнозинство и демонстрацията, че нямат кандидати, нито за премиери, нито за министри, сега се оказа, че пет партии нямат кандидати за председател на ЦИК. Само ние бяхме готови с всички документи, с цялата процедура“, коментира тя след днешните консултации при президента за новия състав на комисията.

По време на разговорите се оказа, че ГЕРБ-СДС единствени имат предложение за председател на ЦИК, издигайки кандидатурата на Красимир Ципов, срещу която пък се обявиха от няколко други партии.

Много бяха груби и грозни личните и персонални нападки към един човек. Не допускам точно Мая Манолова, известна с „Костинброд“ и какво ли не още, да говори нито за морал, нито за каквито и да е други етични норми и определения. Това е нашата кандидатура. Г-н Ципов се готви за изслушването на 7 май, надявам се, че съвсем скоро ще бъде сформирана новата ЦИК.

От ГЕРБ-СДС предложиха общо четирима членове на комисията, съгласно определената квота, включително председател и заместник-председател.

„Представили сме кандидатурите, най-редно ще бъде след изслушването президентът да издаде указ“, каза още Десислава Атанасова.

- реклама -