ГЕРБ, Десислава Атанасова

Десислава Атанасова, ГЕРБ: Злобата и желанието за реваншизъм не са достатъчни за управление на държавата

Изборите приключиха. Народът се произнесе. С това завърши и лесната част от работата на новоизбраните депутати. Днес трябва да поемем своята отговорност – едно по-добро утре. Често пъти отговорността е тежка за онези, които гледат на политиката единствено като изграждане на имидж.

Това заяви от името на ПГ на ГЕРБ председателят на партията Десислава Атанасова.

От позицията на хора с голям опит ще ви кажем – една криза не се управлява само с говорене, а с действия и взимане на решения.

Тези решения често се непопулярни, каза Атанасова. Нито една от присъстващите в НС партии не се доближава до резултата получен от ГЕРБ на 4 април. Победителят е само един и това е ГЕРБ. Редно е да го признаете, каза още Атанасова.

Злобата и желанието за реваншизъм не са достатъчни за управление на държавата, каза Атанасова.

Готови сме да протегнем ръка към политическите си опоненти – злобата и жаждата за реваншизъм и мъст не са достатъчни да управляваш държава.

Според Десислава Атанасова заяви, че народът избира депутатите, за да служат на него, а не на собствените ни демони и страсти.

„През последната година чухме всякакви заклинания. Те продължават и днес, че ГЕРБ трябва да бъде изчегъртана, унищожена. Приехме и приемаме обидите и нападките с търпение. Наясно сме със своята отговорност. За това днес ясно можем да кажем, че омразата не гради. Единствено може да руши и да дълбае пропасти в обществото. Отрицанието на политическия опонент, наистина може да донесе временен успех, след това обаче този, който е използвал омразата за основно свое политическо оръжие е длъжен да покаже какво и с какво е по-добър и то в среда на разделение и гняв. Това е по-трудната задача и ако тя не бъде изпълнена, пътят е само един – обратно към политическото небитие. Ще си позволя да разсея и една огромна заблуда, която смело циркулира в някои части на залата и днес. На 4 април българските граждани не казаха – ГЕРБ трябва да я няма.

Напротив, хората излъчиха нас силно фрагментиран парламент и ясно заявиха, че очакват от всички нас, техните представители, да намерим съгласие и заедно да се борим с предизвикателствата пред страната ни. Това е трудна и отговорна задача. За съжаление вероятно някои не само не са в състояние да участват в нейното решение, а може би трудно я разбират. Говоренето на нови избори в разгара на лятото е най-видимият симптом за това неразбиране. На изборите българите казаха своята дума, а ние трябва да им отговорим с политически решения. Ако не сме в състояние да го направим, означава че не ги разбираме. Още веднъж казваме, че сме готови да предложим управление на страната и да протегнем ръка към политическите си опоненти“, допълни още Атанасова.

 

Тя подчерта, че ГЕРБ – СДС отказва да носи отговорност, ако страната бъде хвърлена в хаос и безпътица.

„Сигурна съм, че още с клетвата, която положихме днес, всички чувстваме тежестта на доверието, което ни определи за народни представители. Вярвам, че и днес в този изпълнен с изпитания за нацията период, България ще намери своите отговорни държавници, които ще работят всеотдайно. Намираме се в здравна криза, която може да прерасне в социална и икономическа. Нека решаваме кризите, а не да ги задълбочаваме. Колеги, от днес има работещ парламент. Надяваме се скоро да има и работещо правителство, което да поеме своята отговорност. Правителство с програма и с лице към хората. Очаквам всички ние и правителството и всички институции заедно да работим за наболелите пред обществото ни проблеми. Много пъти нашата Родина е била в трудни ситуации“, каза още Десислава Атанасова.

Според нея политиците нямат право да бягат от отговорните задачи, защото хората очакват да живеят добре и достойно.

„Време е шоуто да приключи, защото за разлика от шоуто – на политическата сцена, няма скечове, рядко са аплодисментите и поздравленията.

В политиката има работа, компромиси, разочарования и рани. Политиката изисква смелост и решителност, а днес най-висшата форма на смелост, която можем да проявим всички заедно, е да си подадем ръка и да възстановим диалога между нас и да опазим девизът на нашите предци, който е изписан пред входа на тази сграда „Съединението прави силата“. Бог да пази България“, каза Атанасова.

- реклама -