Десислава Атанасова, ГЕРБ – СДС: Това, което се случи днес е поредното дъно, което достигнаха новите варвари в 46-ото Народно събрание

Това, което се случи днес е поредното дъно, което достигнаха новите варвари в 46-ото Народно събрание. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ – СДС Десислава Атанасова по време на брифинг в Народното събрание.

„Пред вас е цялата ПГ на коалиция ГЕРБ – СДС. Пред вас сме 63 човека, които представляват над 600 000 български избиратели. По силата на Конституцията всеки един от нас представлява и целият български народ. Нещо недопустимо се случи в пленарната зала преди минути. Тези 600 000 български граждани и ПГ на ГЕРБ – СДС беше лишена чрез гласуване от представителство в една от временните комисии на Народното събрание. Считаме, че това е грубо потъпкване на демократичния ред в парламентарната република, в която всеки един народен представител може да бъде избиран, в който и да е ръководен орган на Народното събрание и в състава на която и да е временна или постоянна комисия на Народното събрание. До този момент, никога, никой не си е позволявал, да гласува против волята на определена парламентарна група за персонален състав. Каквито и противоречия да е имало, винаги парламентарната зала, се е съобразявала с мнението на ръководството на парламентарна група за излъчен техен представител“, подчерта Десислава Атанасова.

Томислав Дончев от ГЕРБ – СДС определи случилото се като болшевизъм.

- реклама -