Десислава Атанасова
Снимка: Кадър БНТ

Десислава Атанасова: ГЕРБ е единствената опозиция в НС, другите се групираха

ГЕРБ е единствената партия в опозиция в 46-то НС. Явно само ГЕРБ трябва да бъде изчегъртана, всички други са се групирали някак.

Това заяви пред БНТ лидерът на ПГ на партията Десислава Атанасова.

Тя потвърди, че днес групата ще гласува „въздържал се“ по актуализацията на бюджета заради редица забележки. „Нашата ПГ ще се въздържи от подкрепа на бюджета, има неясни параметри, нямаме отчет за приходите към момента“, каза депутатката.

Ако пък се сформира кабинет от третия мандат, депутатите на ГЕРБ ще бъдат в залата и ще гласуват против него.

„Тези, които утре ще получат мандат, не водят конструктивни разговори, не виждаме в парламента никакъв консенсус по различни теми. Сега е моментът тази алтернатива, която се демонстрираше, да поеме отговорност. ГЕРБ не полза пленарните игри за някаква демонстрация, ГЕРБ ще бъде в залата и ще гласува против това правителство“, коментира тя опцията за получаване на последния проучвателен мандат от президента.

Атанасова подчерта, че ГЕРБ са единствената политическа сила, която е обявила предпочитана дата за избори „две в едно“ и това е 7 ноември – първи тур, 14 ноември – втори тур.

„21 ноември трябва да е последната дата за президентски избори. Смятаме, че 7 ноември е удачна дата, за да не е балотажът в последния момент. Ние сме единствената ПГ, която обяви датата, всички останали мълчат – не знам дали някакви договорки или сметки си правят“, коментира Атанасова.

Тя прогнозира опашки пред урните през ноември, ако сега не се намери законово решение да се позволи смесено гласуване с машини и с бюлетини.

- реклама -