Десислава Атанасова, БСП, мандат

Десислава Атанасова, ГЕРБ: БСП да върнат бързо мандата

Право на президентът е да връчи мандат на партия по негов избор. Ние не оспорваме това право.

Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова в кулоарите на парламента по повод връчения на БСП трети мандат за съставяне на правителство.

Ние призоваваме БСП да върнат мандата бързо, каза Атанасова.

Ясно е математически, че без ГЕРБ и „Има такъв народ“ не може да се състави правителство. Те с нас не желаят да разговарят. „Има такъв народ“ са заявили, а и ние имаме решение, че няма да участваме в управление с тях на конгрес. „Има такъв народ“ са заявили, че не желаят също да влизат в каквито и да е коалиции с БСП, така че няма смисъл мандатът да се бави.

Трябва да се върна по най-бързия начин, за да се разпусне Народното събрание и да се обяви дата за предсрочни избори“, заяви още Десислава Атанасова.

Според нея в противен случай всеки ден в Народното събрание е възможно да се приемат противоречиви и лобистки законопроекти. „Говорихме много по тази тема. Народното събрание не се занимава с дневния ред на обществото, а с теми, които целят оцеляването на политическите партии или изграждането на тяхната предизборна кампания“, каза още Атанасова.

 

- реклама -