Десислава Атанасова, ГЕРБ,мораториум, цени, енергия, предложения
кадър: bTV

Десислава Атанасова: Днес погребахме свободата на словото

Недопустимо е държавата чрез репресивния си апарат – полиция, да запечатва помещения и да извежда журналисти. Това каза в предаването „Лице в лице“ Десислава Атанасова в коментар на събитията от днес, при които полиция влезе в редакцията на вестник „Труд“ с цел запечатване на офисите на медията.

„Всяка намеса на полиция в българска медия е недопустима и затова искаме свикване на извънредно заседание на Народното събрание, на което служебният министър на културата да даде обяснение. Днес погребахме свободата на словото, това е моят прочит„, допълни Десислава Атанасова.

Атанасова каза още, че ГЕРБ ще гласуват срещу правителството и ще бъдат опозиция.

Считаме, че не можем да подкрепим едно ляво либерално правителство, четворна коалиция, от съвсем различни идеологически по своя смисъл партии, без ясна концепция, нищо не знаем за това правителство“.

По думите на Десислава Атанасова те ще бъдат твърда, безкомпромисна опозиция, знаеща, изискваща и осветляваща грешките на управлението.

„Ще обсъждаме промени, които ще получат качеството на законопроект, когато бъдат внесени в НС. Има нужда от дълбок разговор за всички предизвикателства пред страната, включително и в частта съдебна реформа, но това са разговори, които няма да водим в телевизионни студиа“, каза още Атанасова.

- реклама -