Десислава Атанасова, ГЕРБ-СДС< декларация, НС

Десислава Атанасова: Безотговорното отношение на председателя на НС оставя държавата на автопилот

Председателят на ПГ на ГЕРБ, Десислава Атанасова с гневен пост в социалната мрежа по повод новината, че председателят на НС Никола Минчев е болен от Ковид, а е присъствал на КСНС при президента. Заседанието вчера продължи над 6 часа.
„След вчерашния КСНС, в работата и решенията на който участвах, и след като се установи, че председателят на НС е положителен за Covid -19, се самоизолирах и днес направих ПСР тест. Очаквам резултат.
Считам за проява на пълна безотговорност към здравето на всички членове на КСНС поведението на г- н Минчев, който над шест часа беше със всеки от нас в една зала и не ни уведоми, че не се чувства добре и има вероятност да е заразен с Ковид – 19 от председателя на ПГ на ПП, за когото г-н Минчев обяви, че е с Covid – 19 и поради тази причина не присъства на КСНС.
На практика заради неговото лекомислено поведение, държавата ще се ръководи на автопилот – без присъствени решения на Президент, Председател на НС, заместник – председател на НС, председатели на ПГ, министри и шефове на специални служби.
А Външно министерство ще се управлява от новоназначения заместник – министър – имунолог, след като министърът е с Ковид – 19, а заместник – министъра би трябвало да е карантиниран, след като присъстваше също на КСНС.
Желая здраве на всички и се надявам, че това не е добре обмислена „уважителна причина“, свързана с отлагане на планирани дейности от членове на КСНС.
До тук фактите, а сега размислите: Ако вярваме на науката, Минчев вероятно е имал симптоми, и трябваше да предприеме мерки преди КСНС.
Но, ако вярваме на конспирацията, Ковид-19 спасява премиера от срам в Скопие и унизителната роля, в която го постави ментора му – президента на републиката Румен Радев.
П.П. Ваксинирана и преболедувала съм.“

- реклама -