Дидие Дешан

Дешан: Трябваше да вкараме по-рано

Треньорът на френския национален отбор Дидие Дешан призна, че е разочарован от играчите си, че не са успели да вкарат ранен гол на аутсайдера Албания. Снощи „петлите“ победиха с 2:0 във втория си мач от надпреварата, но и двете попадения паднаха в самия край на двубоя.

Албанците играха със сърце и душа. Те се защитаваха отлично и се справяха добре на контраатака. Ние пък можехме да вкараме гол доста по-рано, защото създадохме много положения. Докато нямаше голове, те се чувстваха доста добре и защитата им беше сгъстена. След като вкарахме обаче, макар и късно в мача, леко се поотпуснахме и заиграхме още по-добре„, коментира Дешан.

Специалистът каза още, че не е в конфликт с Погба, а решението да го остави на пейката било тактическо. „Той и Гризман не бяха доволни от факта, че няма да започнат като титуляри, но видяхте колко свежест придадоха на отбора и направиха разликата. Те бяха много ценни за нас както в първия мач, така и в този срещу Албания„, каза още треньорът.

Дешан похвали и Пайе, който вкара втория гол за „петлите“. „Започва да показва постоянство, но не съм изненадан. Винаги го е можел. Той винаги търси двубоя един на един срещу съперника и се справя отлично в подобни ситуации. Очевидно е, че не направихме всичко така, както го бяхме планирали, но при кого не е така?„, завърши той.

- реклама -