Дешан

Дешан: Трябва да неутрализираме Роналдо

„Най-важното е да неутрализираме Роналдо“. Това заяви ден преди финала на Евро 2016 треньорът на Франция Дидие Дешан. „Той наистина е топфутболист. Притежава невероятни атлетически способности. Освен това е много издръжлив и силен при играта с глава. Ще бъде важно да неутрализираме тези неща„, заяви французинът ден преди финала.

На въпрос дали вижда някаква прилика с полуфинала на Eвро 2000, когато Франция елиминира Португалия, специалистът отговори, че не обича да се връща назад във времето и да прави сравнения между поколенията. „Това тогава си е било за тогава. Времената и отборите са различни. Португалия заслужи класирането си за финала. И за нас, и за тях най-важният мач е този утре. Фокусирал съм се върху моите 23 футболисти и върху тези, които ще играят утре“, каза още Дешан.

Според 47-годишният специалист португалците не са се класирали случайно за финала. „Утре е много важен ден за моята треньорска кариера. Винаги е трудно да се спечели трофей, защото за него спорят най-добрите. Важен ден е и за момчетата. Те знаят, че имат привилегията да спорят за купата у дома, пред парижка публика. Да си на финал е уникално преживяване. Разбира се, много по-различно е, когато си треньор. Признавам си, че съм малко разочарован, че не мога да вляза в игра„, пошегува се Дешан, който е световен шампион с Франция от 1998 г.

- реклама -